Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

24/03/2015

Julius Online: start zelfmanagement diabetes

Mensen met diabetes komen ieder kwartaal voor een controle naar de praktijkondersteuner bij LRJG. Binnenkort kan een aantal patiënten deze controle voortaan zelf thuis doen. Alleen voor de grote jaarcontrole is een bezoek aan het laboratorium, de huisarts en praktijkondersteuner nog nodig.

Voor wie?

Mensen met type 2 diabetes mellitus die al langere tijd goed zijn 'ingesteld', komen hiervoor in aanmerking. Goed 'ingesteld' betekent dat een maat voor de suikerwaarde in het bloed (HbA1c), de bloeddruk en vetten binnen de streefwaarden zijn.

In overleg met de huisarts en praktijkondersteuner hebben deze mensen een uitnodiging ontvangen om de kwartaalcontroles voortaan zelf thuis te gaan doen. Wellicht hoort u ook bij deze groep en hebt u een uitnodiging gekregen. U kunt uw antwoordformulier alsnog terugsturen om u aan te melden.

Hoe werkt het?

Met behulp van ons digitale gezondheidsportaal, Julius Online, kunt u thuis uw kwartaalcontrole uitvoeren, op een moment dat het u uitkomt. Ieder kwartaal ontvangt u per mail een herinnering.

U meet dan zelf thuis eenvoudig uw nuchter glucose, bloeddruk en lichaamsgewicht en vult deze online in. Daarnaast beantwoordt u een paar vragen over hoe u zich voelt. Na afloop van de online kwartaalcontrole krijgt u een persoonlijk advies op maat.

N.B. Bent u nog niet in het bezit van een bloeddruk- en/of glucosemeter? Dan kunt u deze voor €20,- bij uw praktijkondersteuner aanschaffen.

Vragen?
Hebt u nog vragen voordat u uw antwoordformulier terugstuurt? Neem dan contact op met uw praktijkondersteuner.

reclamebureau anno nu ifthen.nl