Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Corona

Onze zorg gaat door

Ook in deze tijden zijn wij er om u zorg te verlenen. Bel ons als u medische klachten heeft, zodat wij met u kunnen meedenken en u veilig kunnen helpen.

We are here for you, also during the lockdown. We urge you to call us when you have medical complaints, so we can give you advise and safely help you.


Binnen onze gezondheidscentra gelden de volgende afspraken:

  • Wij leveren zoveel mogelijk zorg op afstand (via telefoon, video of econsult). We doen dit omdat het zowel voor patiënten als voor zorgverleners veiliger is als er zo min mogelijk mensen in de gezondheidscentra zijn


  • Voor de locaties Terwijde, Parkwijk, Veldhuizen, Vleuterweide, Leidsche Rijn Centrum kunt u alleen telefonisch afspraken maken. 
  • Verwijzingen worden zoveel mogelijk naar u verstuurd


  • Heeft u een afspraak op het spreekuur: kom op de afgesproken tijd en kom indien mogelijk alleen

 

  • Heeft u luchtwegklachten en is het nodig dat u op het spreekuur komt? U zult dan op een apart spreekuur gepland worden

 


Testen op Corona

Bij klachten passend bij het corona virus kunt u contact opnemen met de GGD om getest te worden: ga naar coronatest.nl of bel 0800-1202.

Vragen over vaccineren

Wij ontvangen veel vragen over het corona vaccin, hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen:


‘Wanneer ben ik aan de beurt?’

U kunt de ‘roadmap vaccinatiestrategie’ bekijken op de website www.rijksoverheid.nl

 

‘Ik denk ivm mijn werk voorrang te hebben, kan mijn huisarts dat regelen?’

Huisartsen kunnen niet zorgen dat je voorrang krijgt. Als je denkt recht op voorrang te hebben door je beroep is dat aan je werkgever om uit te zoeken.


‘Ik denk ivm een aandoening in aanmerking te komen op voorrang’

Wij zijn genoodzaakt ons aan het door de Rijksoverheid vastgestelde vaccinatieschema te houden en kunnen hiervan niet afwijken. Welke groepen er eerst gaan ivm evt medische aandoening wordt binnenkort bekend gemaakt. Als u ivm ziekte eerder aan de beurt bent zal u van ons of van de GGD een uitnodiging krijgen zodra u aan de beurt bent.

 

‘Wanneer ontvang ik hiervoor een uitnodiging?’

Dat weten we nog niet. Naar verwachting zullen de vaccins de komende tijd in kleine hoeveelheden aangeleverd worden. Bij het uitnodigen zullen de GGD en de huisartsen de volgorde aan houden die ons door beroepsgroep en de overheid geadviseerd worden. Zolang uw adres goed in ons systeem staat én uw BSN nummer gecontroleerd is kan u er van uitgaan dat u een uitnodiging krijgt zodra u aan de beurt bent. Wij zijn verplicht eenmalig uw BSN te controleren met uw legitimatiebewijs. Heeft u dit nog nooit laten zien? Overleg dan met de assistente of u langs kan komen om dit alsnog te doen.

 

‘Ik ben onder behandeling van de huisarts of de specialist en weet niet of ik vaccinatie mag nemen’

U kunt op de website Vragen en antwoorden coronavaccin | RIVM altijd de meest recente informatie terugvinden. Heeft u toch nog vragen kunt u deze uiteraard stellen aan uw behandelend arts.

reclamebureau anno nu ifthen.nl